ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ
Μέλος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΔΕ

Προϊστάμενος Πληροφορικής & επικοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης είναι Διευθυντής του κέντρου προώθησης του δημοκρατικού διαλόγου, της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ” του Δήμου Ηρακλείου.
Έχει εργασθεί στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης.
Ιδιαίτερα , έχει ασχοληθεί με το concept της “έξυπνης πόλης” και  τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΟΤΑ .Το Ηράκλειο από το 2012 βρίσκεται σε διεθνείς λίστες των έξυπνων πόλεων του κόσμου και ήδη αναγνωρίζεται ως μια από τις είκοσι επτά ισχυρότερες ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης ( αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Digital Cities Challenge ) .Το έργο “Ηράκλειο , έξυπνη πόλη” έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα 100 πιο ενδιαφέροντα αστικά project στην Ευρώπη ( URBACT 2017 ) .

Σήμερα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία 100 Intelligent Cities Challenge .
Είναι δημιουργός από το 2009 της ιστοσελίδας www.citybranding.gr που προβάλει θέματα αστικού σχεδιασμού και το πως διαμορφώνεται η ταυτότητα , η εικόνα και η θέση των πόλεων στην διεθνή ανταγωνιστική αγορά.
Έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών σχεδιασμού πολιτικών όπως το Περιφερειακό συμβούλιο Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης, η επιτροπή Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΣΕΒ, της Wikipedia κτλ.