ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ
Πρόεδρος Επιμελητήριο Λακωνίας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας. 

Το 1979 αποφοίτησε από τη ΙΕ Μέση Τεχνική Σχολή Εργοδηγών στην Αθήνα με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου και μέχρι σήμερα διατηρεί Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων. 

Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.
Έχει υπηρετήσει τον επιμελητηριακό θεσμό ως Α΄και Β΄Αντιπρόεδρος ανελλιπώς από το 2006 με μεγάλο ενδιαφέρον για το λακωνικό επιχειρείν και την εκπαίδευση των μελών.

Η εξωστρέφεια των λακωνικών επιχειρήσεων, η αύξηση των εξαγωγών των λακωνικών προϊόντων, η ανάπτυξη της μεταποίησης, του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, η αναβάθμιση των υποδομών του Νομού και η προβολή της Λακωνίας παγκοσμίως αποτελούν το επίκεντρο της δράσης του για μια αναπτυξιακή προοπτική.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας με έντονη συνδικαλιστική δράση, γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις δυσκολίες του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Λακωνίας για πολλά χρόνια.
Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λακωνίας.
Από το 2019 είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ.

Είναι λάτρης της φύσης, των περιπάτων, της θάλασσας και ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού συλλόγου Νοτιοανατολικής Λακωνίας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.