ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Τόπος γέννησης: Γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας.


Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Τσιάτα, και μητέρα δυο αγοριών, του Κωνσταντίνου και του Φάνη.


Επάγγελμα: Δικηγόρος (Ποινικολόγος) Παρ’ Αρείω Πάγω.


Σπουδές: Νομική Σχολή του Α.Π.Θ./ Μουσικές σπουδές.


Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.


Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εκλέχθηκε βουλευτής ν. Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής. Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, καθώς και στην Ειδική μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών.


Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες: Διετέλεσε δημοσιογράφος για χρόνια. Εκλεγόταν συνεχώς από το 1994 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αργότερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Διετέλεσε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Πρόεδρος Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος στην ΕΝΑΕ και ΕΝΠΕ. Οργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις για ζητήματα αυτοδιοίκησης, υγείας και περιβάλλοντος, ενώ το 2009 σύστησε το «Δίκτυο Νέων. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Γ.Γ. Ισότητας και πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών «ΙΑΣΩ». Από το 2011 και μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της θητείας της ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες πρότυπες κοινωνικές δομές, το «Εργαστήρι Ζωής», που κατέκτησε το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Ασχολείται με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα εικαστικά.