ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Πρόεδρος, ΕΟΤ

Αντιπρόεδρος για την παγκοσμια επιτροπή γυναίκες ηγέτες. (WBAF)
Μέλος του συμβουλίου του Diplomat Club Dubai.
Πρέσβειρα του Ελληνικού Τουρισμού ( Icc Hellas).
Επιτημο μελος της  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ / HAWCT
Αρχιτέκτονας, Ηθοποιός ακτιβίστρια για την βιώσιμη ανάπτυξη και την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομίας.

Η Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία.

Υπηρέτησε την Ελληνική Κυβέρνηση από τις θέσεις Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-2010) και Υφυπουργού Πολιτισμού (2014-2015). Εκλέχτηκε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την Κέρκυρα, στις εθνικές εκλογές 2004, 2007, 2009 και 2012.

Ως μέλος Επιτροπής Ισότητας, η Άντζελα Γκερέκου συμμετείχε στις αποστολές που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στη «Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Γυναικών» στα Σκόπια και στην «Παγκόσμια Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Γυναικών για τα Δικαιώματα των Παιδιών και Εφήβων» στη Ρώμη.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Αποστολή στο Τόκιο την άνοιξη του 2006. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της αυτής, είχε συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών και τουριστικών οργανισμών της Ιαπωνικής αγοράς, με σκοπό την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στην Ιαπωνία.

Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2009, η Άντζελα Γκερέκου ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Στα πλαίσια της Προεδρίας της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, η Άντζελα Γκερέκου συγκάλεσε συνεδριάσεις στις οποίες κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας, ενημερώνοντας για τα ανά περιοχή θέματα και προβλήματα. Αποτέλεσμα των συνεδριάσεων αυτών, ήταν η καταγραφή των σοβαρότερων θεμάτων και η προώθησή τους στα αρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση λύσεων ή την επιτάχυνση των ανάλογων  νομοθετικών πρωτοβουλιών.

http://angelagerekou.weebly.com/